VIII. Mednarodno tekmovanje v kuhanju RIBJE ČORBE

Nalaganje mape ....

Datum – Dátum
Čas – Időpont

17. 08. 2013
14:00 - 23:30

Lokacija prireditve – Helyszín
Lendava, zelenica pred Trgovino pri žagi

Organizator – Szervező

Kontakt – Elérhetőség
admin
E: webmaster@kl-kl.si | T: N/A


Madžarska samoupravna narodna skupnost občine Lendava že osmo leto zapored ob vznožju  vinorodnih goric v Lendavi organizira tekmovanje v kuhanju ribje čorbe. Kulinarično-zabavna prireditev v okviru katere lahko obiskovalci poskusijo specialiteto Panonske nižine ali se pomerijo v kuhanju te lokalne jedi.

Prav gotovo ni mesta na svetu, ki ne bi imelo svoje posebne, značilne jedi, pa najsi bo to le juha. In zagotovo ni človeka, ki ne bi katero od teh jedi že zaužil.
Madžarska ribja čorba v kotličku je specialiteta Prekmurja od Pinc do Hodoša. Jed, ki jo vsaka »ta prava« madžarska hiša ponudi svojim gostom. Splošno znano je, da je ribja čorba skupni imenovalec za ribje juhe, ki se pripravljajo v kotličku na odprtem ognju iz več različnih vrst rib.
Poleg krapa, soma in veliko različnih drobnih rib se v litoželeznem kotličku znajde še čebula, česen, mleta rdeča paprika. Vse skupaj se kuha na odprtem ognju, da se naleze dima naravnega lesa … nato se pretlači in na koncu se dodajo še ribji fileji – za vseh deset prstov obliznit.
Z namenom, da tradicija kuhanja ribje čorbe v Lendavi ne bo šla v pozabo, tudi letos prijazno vabimo tako prekaljene kot novopečene ekipe, da se pomerijo v pripravi te ribje jedi. 

Ta dan boste poleg ribje čorbe imeli priložnost poskusiti tudi druge ribje in lokalne jedi (gibanica, trdelnik – kürtöskalács), h katerim se priležejo vrhunska lendavska vina.

plakat13-slo

Program:

ob 14.00 uri:
-otvoritev VIII. mednarodnega tekmovanja v kuhanju ribje čorbe
-otroški in razvedrilni programi (drča, tatoo z bleščicami, vožnja s kočijo, nogomet na mivki, jahanje)

od 15.00 do 17.00 ure:

-Naša živa kulturna dediščina
-„Zajemite s Pomurskega madžarskega radia”

od 17.00 ure
Zabava z glasbeno skupino Orasje

od 19.00 ure:
Razglasitev rezultatov, vrtna veselica in zabava z glasbeno skupino Orasje ter L’AMOUR FOU

Vljudno vabljeni na poletno razvajanje brbončic ob bogati ponudbi kulinaričnih specialitet in na pokušino vrhunskih lendavskih vin ob zvokih madžarske glasbe.